Ingrid

Over mij

Mijn naam is Ingrid Bongers en ik ben in 1960 in Den Haag geboren.
Moeder van drie prachtige zonen en oma van twee kleinzonen.
Vanaf het jaar 2000 heb ik diverse opleidingen/trainingen gevolgd op het gebied van lichaamswerk en bewustwording.
Dit omdat ik voelde dat ik aan het overleven was i.p.v. te leven. Ik had de touwtjes over mijn leven niet meer in eigen handen maar liet anderen bepalen. Ik gaf het letterlijk uit handen.

Mijn moeder is in het jaar 2000 overleden en mede daardoor ben ik begonnen met m’n leven in eigen hand te nemen.
Te gaan voelen wat voor mij belangrijk is en wie ik ben zonder mijn maskers. Dat ik me niet meer wilde verstoppen en dat ik nieuwsgierig was naar het kleine meisje in mij. Dat ik kon zien waardoor ik zo verlegen was, te bang om nieuwe dingen te gaan doen, mezelf wegcijferde. Dat ik zo m’n best deed om gezien, geliefd, gehoord te worden door de ander. De goedkeuring zou krijgen die ik zo gemist had.

Die kan ik nu mezelf steeds beter geven. Dat ik goed ben zoals ik ben.
Door het zelf gevoeld te hebben kan ik meevoelen met de ander en met compassie kijken wat er is en wat er nodig is.

Hoe ontstond “De Verstilling”

In April van 2019 ben ik naar Spanje gegaan en heb ik daar een Vision Quest gedaan. Me verbinden met mijn eigen bron en de essentie van mijn leven. 4 dagen en 4 nachten in stilte met alleen water heb ik daar gezeten, midden in de natuur op een berg. Deze intense reis heeft me dieper in mezelf gebracht en in contact gebracht met de stilte in mezelf.

Een paar weken later zat ik bij een lezing van de Boeddhist Cuong Lu die in de gevangenis met gedetineerde in stilte ging zitten met verbluffende resultaten. Daar heeft hij een boek over geschreven (Boeddha in de bajes). Wat hij vertelde resoneerde enorm in mij.

De ervaring op de berg in Spanje, de stilte in mij die ik daar zo heb gevoeld neem ik mee in mijn behandelingen “De Verstilling”.

Ingrid

Ik werk met aandacht, liefde en respect

Ingrid 1

Vanaf 2003 heb ik diverse opleidingen gevolgd waaronder, Rebalancing® en Primal Rebirth® Therapie (Aumm instituut).
En diverse trainingen waaronder Somatic Trauma training en Integral Somatic Psychotherapy beide bij het Aumm instituut.

Door de jaren heen volg ik in mijn behandelingen steeds meer mijn intuïtie en neem ik alles wat ik geleerd heb hierin mee.

Waar staat TamTam Azima voor?

Ingrid 2

Tam Tam Azima heeft voor mij een diepere betekenis. Mijn zusje, dat vijf jaren geleden is overleden, wilde haar praktijk TamTam Aloha noemen. Ik neem haar via de TamTam mee op mijn pad.
Azima betekent oneindig. Oneindig past bij mij omdat mijn weg altijd blijft doorgaan.

Ingrid 3

Het symbool hiernaast staat voor KRACHT!

Hoe ik begon met sieraden te maken

Ingrid 4

Vanaf het begin op de juweliersopleiding en later als juwelier heb ik altijd een fascinatie voor stenen gehad. In 2016 kocht ik op een beurs wat stenen en hier heb ik mijn eerste ketting van gemaakt. Daarna ben ik er steeds meer gaan maken. En dat is niet meer gestopt. Naast de kettingen ben ik ook armbanden gaan maken. Elke steen heeft een bepaalde kracht die zowel op fysiek als geestelijk niveau een werking heeft. De kracht van de stenen werkt op alle niveaus van het lichaam.

NEEM CONTACT MET ME OP